Tips

Hoe je je theekopje vasthoudt kan al bijdragen aan erotiek

Elke dagelijkse handeling, van theedrinken tot handen wassen of douchen, mits bewust gedaan, kan pure erotiek zijn. Durf het eens als iets sensueels te zien – hoe je vingers het oortje van het kopje ontmoeten, met al zijn rondingen en strakke lijnen, de gladheid van het materiaal, de kleur die tot je spreekt. Er is contact! Zo ontwikkel je jezelf als erotisch wezen.

Magische momenten

In die zintuigelijke ruimte kun je je op magische wijze opeens bewust worden van het grotere geheel van je leven, precies zoals dat zich op dat moment onthult. Dan kijk je met de onbevangenheid van een kind maar met het bewustzijn van een volwassene die de vergankelijkheid van het leven beseft en aanvaardt. Daarin ontvouwt zich een wonder! Dit lijkt misschien Verweggistan maar in feite is het je geboorterecht om vol aanwezig te zijn in de wereld en er vol van te kunnen genieten.

De wereld als sensuele ervaring

Ook naar je geliefde, je ouders, kinderen of vrienden kun je aandacht hebben voor de frisheid van elk uniek moment in de tijdlijn van jullie verbondenheid. Zo ga je meer waarnemen, bijvoorbeeld dat je kind moe is in plaats van dat je meteen naar huiswerk vraagt. De wereld wordt weer een sensuele, energetische beleving waarin je als een echte levensgenieter leert om als het ware te vrijen met alles om je heen – met bloemen, bomen, straatstenen, auto’s, dat theekopje, de zon, de wind… En soms ook weer met je geliefde.