Tips

Ik heb moeite met klaarkomen

Er wordt zoveel onzin verkocht over orgasme. Zoveel mensen, zoveel orgasmes! Het is zo jammer dat veel mensen genoegen nemen met een paar seconden ontlading terwijl er zoveel meer mogelijk is. In een orgasme lopen seks en dood in elkaar over. Om klaar te komen moet je de controle loslaten en je overgeven aan het onbekende. Zo brengt een orgasme je naar het mysterie van het leven zelf, waar geen woorden voor zijn. Het is het mysterie waaruit we geboren zijn en waarin we uiteindelijk ook weer zullen sterven.

In je zintuigen wonen

Orgastisch worden draait vooral om ontspanning en weer in je zintuigen gaan wonen tijdens de seks, in plaats van in je hoofd te blijven hangen. Je hele lichaam is een prachtig instrument voor lust en vervoering. Zie je lichaam als een afwisselend landschap waarin je eindeloos kunt ronddolen zonder ooit verveeld te raken.

Vergeet dat orgasme en oefen je erin om je steeds meer over te geven aan al die sensaties. Vraag je partner regelmatig om een vrijpartij waarin jullie alleen maar spelen, stoeien en elkaar strelen. Zo kan je lichaam met haar natuurlijke wijsheid je de weg wijzen om meer orgastisch te worden, te ontspannen en los te laten.

Ja, ik wil!

Een heel kort of enigszins pijnlijk orgasme is vaak een teken van opeengehoopte energie in het bekken. Het is belangrijk om je bekken vrij te maken voor de energiestroom en als vrouw om je benen energetisch te kunnen spreiden vanuit een vol ‘Ja ik wil!’

Lichaamswerk

Voor mensen die worstelen met klaarkomen adviseer ik lichaamswerksessies. Lichaamswerk helpt je meer te ontspannen, verfijnde energie in je lichaam te leren waarnemen en energieblokkades op te heffen. Zelf geef ik kashmirische massages, shiatsubehandelingen en Orgasmic Meditation, een intieme massage van het bekkenbodemgebied.