Tips

Mijn partner wil veel vaker/minder vaak vrijen dan ik

Het is een illusie dat de seksdrive van twee mensen ooit hetzelfde is. De liefde openbaart zich juist in het mysterie dat de ander een heel ander wezen is dan jij, met unieke verlangens en behoeftes, unieke pijn en unieke minnaarskwaliteiten. We verwachten vaak dat de ander al onze wensen vervult en ons ‘gelukkig’ gaat maken. Maar het is juist waar het begint te schuren dat jullie relatie pas echt begint.

Op eigen benen

Hoe neem je zelf de verantwoording voor je geluk? Kun je ook los van de ander blij zijn met jezelf, jezelf mooi vinden, trots zijn op jezelf en vreugde vinden in de dingen die je doet? Weet je wat jou opwindt en optilt in het leven? Kun je momenten of periodes van leegte zelf dragen?

Naarmate je minder afhankelijk wordt van de bevestiging van de ander, voel je je ook minder snel afgewezen of onder druk gezet.
Je komt meer op eigen benen te staan en dat is ook voor je partner bevrijdend. Dan kun je je gevoelens van gemis of onvrede in contact brengen met je partner zonder dat die het voor jou hoeft op te lossen. Hierover open en eerlijk zijn kan een rijk en ontroerend proces van verdieping en wederzijds begrip in gang zetten.

Andere opties

Ook opent dit deuren voor nieuwe mogelijkheden. Veel hulpverleners richten zich op ‘er samen uitkomen’. Het is mooi als dat gebeurt, maar je riskeert zo wel dat je onbewust van de ander blijft verwachten dat die iets moet doen of laten. Als je hulp wilt bij dit proces ben je van harte welkom in mijn praktijk. Ik ken deze thematiek van binnenuit.