Tips

Wat te doen als jullie seksleven saai of voorspelbaar dreigt te worden?

Er is niets zo dodelijk voor seks en begeerte als gewoontepatronen. Als seks routine wordt, voelt geen van beide partners zich meer echt gezien of ontvangen. De polariteit tussen jullie mannelijke en vrouwelijke energie├źn neemt af en jullie worden langzamerhand meer maatjes dan liefdespartners. Ook buiten de slaapkamer heeft dit een vervlakkende invloed op je relatie.

Verdieping

Het goede nieuws is dat dit een prachtig moment is voor bewustwording, groei en verdieping. Welk patroon van seks is er tussen jullie ontstaan? Hoe is het met de chemie buiten de slaapkamer om? Hoe was de seks eerder? Wat zou je nog meer willen maar durf je niet te uiten? Deze zoektocht met elkaar aangaan en uit je comfortzone komen is altijd de weg naar een diepere en meer vervullende laag van ontmoeten. En daarin ontstaat vanzelf meer ruimte voor de stroom van Eros in jullie samenzijn.

Hou het bij jezelf

Belangrijk hierbij is dat je niet met je vinger naar de ander wijst maar het bij jezelf houdt. Je wensen kenbaar maken aan de ander, hoe spannend ook, is een mooie oefening in openheid en kwetsbaarheid. Ook laat je daarmee merken dat je vertrouwen hebt in het vermogen van je partner om aan je wensen te voldoen. Ook belangrijk is dat je je partner hierin vrijlaat. Als je hier zelf niet uitkomt, kunnen een paar gesprekken met een seksuoloog je/jullie zeker helpen om elkaar opnieuw te ontmoeten.