Shiatsu-behandelingen

Shiatsu is een Japanse variatie op de eeuwenoude Chinese geneeswijze en betekent letterlijk: ‘druk met de vingers’. Die druk wordt uitgeoefend langs de energiemeridianen op het lichaam om gestagneerde levensenergie beter te laten doorstromen.

In je kracht

Een Shiatsu-behandeling zet je stevig in je centrum en in je kracht. Voor wie lichamelijke aanraking spannend vindt, is dit een superveilige vorm van lichaamswerk want voor een Shiatsu-behandeling hoef je niet uit de kleren.

Shiatsu kan je onder meer helpen bij klachten zoals:
– onrust, stress, opgejaagd gevoel
– slaapproblemen
– vermoeidheid, weinig energie
– lusteloosheid, depressiviteit
– verminderde weerstand
– steeds terugkerende hoofdpijn
– onzekerheid, tegen dingen op zien
– neiging tot malen en piekeren
Bij Shiatsu wordt uitgegaan van je eigen levensenergie (je ki of chi) en je zelfgenezend vermogen. Als je gezond bent, stroomt deze energie vrij door een netwerk van energiebanen die door je gehele lichaam lopen, de meridianen. Die vrije doorstroom kan worden verstoord door bijvoorbeeld ongezonde voedingsgewoonten, emotionele of lichamelijke spanningen, gebrek aan lichaamsbeweging of een eenzijdige belasting van het lichaam.

Stagnatie versus vrije doorstroming

Een stagnatie van je levensenergie komt allereerst tot uiting in het soort vage klachten waarvan mensen soms denken dat ze er maar mee moeten leren leven. Denk aan terugkerende hoofdpijn, stress, vermoeidheid, depressieve gevoelens en verminderde weerstand. Het lichaam is dan al uit evenwicht, maar het goede nieuws is dat dit in het beginstadium nog relatief gemakkelijk te herstellen is.

Een Shiatsu-behandeling is een zeer effectieve en beproefde manier om energieblokkades op te heffen zodat je ki weer vrijuit kan stromen. Dit betekent een krachtige ondersteuning van je zelfgenezend vermogen waardoor klachten veelal afnemen. Ook voorkom je op deze manier dat het tot ingrijpender en langduriger verstoringen in je energiehuishouding komt, waaruit meer uitgesproken klachten en ziektebeelden kunnen ontstaan.

Hoe gaat een sessie in zijn werk?

Na een intake waarin ik me een beeld vorm van jouw klachten, ga je op een behandeltafel liggen. Het is niet nodig om je hiervoor uit te kleden. Met behulp van mijn duimen, handpalmen en mijn eigen lichaamsgewicht oefen ik druk uit langs de energiekanalen (meridianen) in je lichaam.

Tarief: 100 euro per uur.

Op verzoek werk ik ook in de avond en op zaterdag. Heb je nog vragen, neem dan gerust vrijblijvend contact met me op.

Ik geef ook sessies lichaamswerk en Kashmirische massage.