Consulten seksuologie

Je bent bij mij welkom met al je vragen en problemen op het gebied van intimiteit, seksualiteit en liefdesrelatie(s). Ik benader seksualiteit vanuit een heel breed perspectief: lichamelijk, psychisch, cultureel en spiritueel. Inzicht krijgen in jezelf en van daaruit sturing geven aan je eigen leven staat bij mij centraal. Daarbij ondersteun ik je om trouw te blijven aan jezelf in je verbinding met de ander. Ik geef zowel individuele consulten als consulten voor stellen.

Fysieke klachten

Heb je een fysieke klacht, zoals bijvoorbeeld erectiestoornissen, pijn bij het vrijen, verminderd verlangen of te snel klaarkomen, dan zal ik je vooral uitnodigen om te gaan onderzoeken wat daar onder ligt. Zo kan helder worden wat er mogelijk in de emotionele of relationele sfeer speelt en reik ik je manieren aan om daar stappen in te zetten. Een enkele keer verwijs ik door naar een uroloog, gynaecoloog of bekkenbodemspecialist.

Psychologische en relationele klachten

Onzekerheid over je seksuele identiteit, schaamte over ongewone verlangens, verlegenheid en angst om te daten, piekeren over de kwaliteit van je seksleven, overwegen om te scheiden, vroegere of recente traumatische ervaringen… ze hebben allemaal diepe impact op ons leven. Toch lijden mensen vaak lange tijd in stilte voordat ze hulp zoeken.

Seksuele schaamte

Er is nog zoveel pijn, verdriet en schaamte op seksueel gebied. Maar als je je verlangens en behoeften niet serieus neemt, dan raak je steeds meer gefrustreerd en vervreemd van jezelf en je levenslust. En dat kan makkelijk leiden tot depressie, lichamelijke kwalen en allerlei relatieproblemen. Waar je ook mee zit op seksueel-relationeel gebied, door mij als professional met je te laten meekijken geef je jezelf de ruimte om je hart te luchten en de dingen in een breder perspectief te gaan zien en ervaren. Daarin kan heling plaatsvinden en kun je je openstellen voor nieuwe mogelijkheden.

Seksualiteit en levenslust

Seks is zoveel belangrijker dan we vaak denken. Het is de levensenergie waaruit je geboren bent! In je seksualiteit komt je zelfexpressie en daadkracht samen met je vermogen tot genieten en ontvangen. Seksualiteit gaat over levenslust, intimiteit, de verbinding met jezelf en met anderen, zien en gezien worden in wie je ten diepste bent. Het gaat over mogen genieten, vervulling, zingeving en overgave aan het mysterie van het leven zelf. Als je seksleven niet (meer) naar wens verloopt, heeft dat impact op alle terreinen van je leven en verdient dus alle aandacht.

Voor stellen

Soms kan het een grote meerwaarde hebben om als stel zowel door een man als door een vrouw seksuologisch begeleid te worden. Voor deze optie werk ik samen met Hans Flierboom van www.delijfspreuk.nl. Onze praktijken bevinden zich op loopafstand van elkaar.

Tarief:

90 euro per uur. Sessies voor stellen samen met Hans Flierboom: 140 euro per uur. Op verzoek werk ik ook in de avond en op zaterdag.

Heb je nog vragen, neem dan gerust vrijblijvend contact met me op.

Ik geef ook lichaamswerk, Kashmirische massage en Shiatsu-behandelingen.