Kashmirische massage

Kashmirische massage is een zachte, tedere en vrije vorm van meditatief aanraken. Zowel gever als ontvanger komen hierbij in contact met een diepe bewustzijnslaag die een emotioneel helende werking heeft.

Kashmirische massage kan je helpen om:

  • weer verbinding te krijgen met je lichaam als je lang niet bent aangeraakt
  • beter te luisteren naar de wijsheid van je lichaam
  • meer te genieten van je lijf en je erogene zones te verkennen
  • jezelf meer te openen voor intimiteit en kwetsbaarheid
  • traumatische ervaringen te helen

Als het vertrouwen wederzijds groeit, kunnen er ook diepere thema’s worden uitgewerkt, zoals jouw patronen op het vlak van geven en ontvangen of jezelf laten zien in contact met een ander.

Kashmirische massage wordt ook wel de yoga van aanraking genoemd. Deze massage komt uit het Kashmir Saivisme, een tantrische traditie van meer dan 2500 jaar oud die mondeling wordt overgedragen.

Alles mag er zijn, niets hoeft weg

Een Kashmirische massage is bedoeld als een innerlijke reis, gedragen door de gemeenschappelijke energie van de ontvanger en de gever. Het is een vorm van tantramassage, wat wil zeggen dat er niets wordt nagestreefd en ook niets vermeden wordt. In deze open ruimte kan alles wat er opkomt omarmd worden. Door je over te geven aan je ervaring valt de tijd even weg en kom je op een diepere laag van “weten”. Je gaat aan den lijve van binnenuit ervaren waar het wel of niet stroomt in jezelf.

Mijn achtergrond

Na jaren deze massages regelmatig te hebben ontvangen en vele retraites op dit gebied te hebben gevolgd, geef ik sinds 2012 nu ook zelf Kashmirische massages. Naast de praktische beoefening ervan heb ik ook tantrische teksten bestudeerd en meditaties gedaan om deze rijke traditie beter te begrijpen en in de wereld te kunnen uitdragen. Mijn belangrijkste leraren op dit gebied zijn Daniel Odier, Carla Verberk en Theo de Klein.

Een Kashmirische massage is een goed idee:

  • Als je lichaam al langere tijd niet is aangeraakt
  • Als je moeite hebt om de controle los te laten
  • Dan is dit een prachtige oefening om in een veilige setting dit avontuur in overgave aan te gaan
  • Als je ergens met je hoofd niet uitkomt en je wilt de intuïtieve wijsheid van je lichaam aanspreken
  • Als je geneigd bent om vooral voor anderen te zorgen en jezelf daarbij te vergeten

Een Kashmirische massage is een prachtige manier om deze dynamiek te doorbreken en te ervaren hoe je in contact met een ander helemaal bij jezelf kunt blijven. De ervaring leert dat je na een Kashmirische massage vaak ‘vanzelf’ veel beter voor jezelf gaat zorgen.

Hoe gaat een sessie in zijn werk?

De massage vindt plaats op een verwarmd matras in een aangename ruimte. Er wordt gebruik gemaakt van warme oliën en zachte achtergrondmuziek. Na een intake word je met liefdevolle eerbied meegenomen in een dynamische en toch meditatieve dans van aanraking. Zowel gever als ontvanger laten zich hierbij leiden door hun adembeweging.

Tarief:

2 uur voor 170 euro. Op verzoek werk ik ook in de avond en op zaterdag.

Heb je nog vragen, neem dan gerust vrijblijvend contact met me op.

Ik geef ook sessies lichaamswerk en Shiatsu-behandelingen.