wie ik ben

Mijn naam is Henriette Versteijnen. Als seksuoloog en lichaamswerker nodig ik mensen uit om zich meer te openen voor de stroom van Eros in hun lichaam en hun leven. Met Eros bedoel ik niet alleen seksualiteit en intimiteit met een liefdespartner, maar ook ons vermogen om onszelf te beminnen, uit te reiken naar anderen en sensueel te genieten van het leven.

Ik werk nu 35 jaar in de geestelijke gezondheidszorg waar ik bijscholing geef aan professionals over het belang van intimiteit en seksualiteit voor ons welzijn op alle niveaus: lichamelijk, geestelijk, emotioneel, relationeel en spiritueel. In mijn privépraktijk in Rijswijk ondersteun ik mannen, vrouwen en stellen bij hun vragen en worstelingen op het vlak van seksualiteit en intieme relaties.

Ik was zelf in totaal 26 jaar getrouwd en ben moeder van drie volwassen kinderen. Ik ken het pad van werken aan je relatie, toch uit elkaar groeien, alleen verdergaan en opnieuw je weg vinden in verbindingen met anderen.

Van seksuologie naar bewustzijnswerk en spiritualiteit… en weer terug

In de reguliere geestelijke gezondheidszorg heb ik gezien hoe de eenzijdige nadruk op symptoombestrijding mensen vaak onvoldoende heling en herstel biedt. Ook zelf had ik hier onvoldoende hulp aan toen het begon te schuren in mijn leven. Mijn zoektocht naar betere antwoorden leidde me naar meditatie en mindfulness, een graad in Comparative Religion, een vierjarige opleiding in Iokai Shiatsu en vele cursussen en retraites in Tibetaans boeddhisme, traditionele tantra en moderne Joodse mystiek.

Gratis e-book: ‘De Vijf Principes voor meer vervulling in je (liefdes)leven’

In mijn e-book werk ik vijf kernpunten uit over het belang van Eros in ons leven:

  1. Heb vóór alles jezelf lief!
  2. Ontdek jouw unieke liefdespotentieel
  3. Nodig meer Eros uit in je dagelijks leven
  4. Onthul je naakte zelf aan anderen
  5. Deel jouw unieke gaven met de wereld

 

Voor mijn uitgebreide CV kunt u terecht op Linkedin